Cum să îți amenajezi bucătăria cu un buget redus

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/dn5VihVxloc 

Ți-ai renovat recent locuința și ai decis că este timpul să faci și câteva schimbări de design interior? Sau te-ai mutat în casă nouă, ți-ai mobilat de la zero fiecare cameră și ai rămas cu un buget relativ redus pentru amenajarea bucătăriei? Oricare ar fi situația în care te afli, venim cu o veste excelentă pentru tine: poți avea o bucătărie decorată cu stil fără să fie nevoie să plătești o avere.  

Bucătăria este unul dintre cele mai importante spații din orice casă, locul unde îți savurezi cafeaua în diminețile târzii de weekend sau unde prepari în grabă micul dejun pentru cei dragi, înainte să ieși pe ușă către serviciu. Oricum ai descrie această încăpere, bucătăria are farmecul ei, iar felul în care o amenajezi trebuie să fie în ton cu personalitatea ta. 

Îți oferim câteva sfaturi și idei astfel încât să-ți decorezi bucătăria pe gustul tău, cu un buget redus:

Recondiționează piese de mobilier mai vechi

În cazul în care ai renovat recent și ai piese de mobilier despre care crezi că nu te mai ajută, e cazul să te gândești de două ori înainte de a le arunca. Îți place stilul vintage? Recondiționează! De obicei, ca să obții cele mai bune rezultate, e bine să apelezi la specialiști. Însă poți face chiar tu acest lucru la tine acasă. Ai nevoie de puțină răbdare și de ceva îndemânare. Să presupunem, de exemplu, că ai o masă și scaune din lemn. Cumpără un lac transparent, special pentru acest tip de material, și vopsește-le. Câteva pensule și două-trei cutii de vopseluri colorate îți pot transforma piesele de mobilier în unele cu adevărat inedite. Dacă nu ai talent la pictură, apelează la șabloane cu diverse forme: flori, figuri geometrice sau mesaje motivaționale. Tot ce trebuie să faci este să le fixezi pe suprafața mobilei și să vopsești cu grijă interiorul. S-ar putea ca la final să ai surpriza să fi obținut o piesă de mobilier unicat, cu un cost redus. 

Apelează la accesorii pentru mobilă 

Fie că ai mobilă de bucătărie mai veche sau intenționezi să cumperi corpuri noi, ambele pot fi transformate foarte simplu și ieftin cu ajutorul accesoriilor. Alege butoni pentru dulapuri și alte mânere pentru sertare. După ce le vei înlocui pe cele vechi, vei vedea că bucătăria ta va avea un aer complet diferit. 

În situația în care cumperi alt mobilier, nu te aventura să plătești foarte mulți bani pe corpuri sofisticate. Alege ceva simplu, care să se încadreze în bugetul tău redus, iar apoi personalizează totul după preferințele tale. Găsești o varietate de mânere și butoni pentru mobilă cu care te poți juca astfel încât să transformi complet chiar și cele mai banale dulapuri sau sertare. 

Accesoriile sunt cele care fac diferența. Cel mai eficient mod de a amenaja o bucătărie cu buget redus este să investești în piese simple pe care să le decorezi apoi după bunul tău plac. 

Adaugă perdele sau draperii 

Nu doar mobila este esențială pentru o bucătăria perfectă. Stabilește încă de la început ce cromatică îți dorești și asortează culorile astfel încât spațiul să fie luminos și primitor. Dacă vrei ca albul să predomine, alege perdele sau draperii simple, însă nu tot albe, ci în nuanțe neutre precum crem, bej sau gri. 

Optează pentru tapet pe unul dintre pereții din bucătărie 

Stilul minimalist este ideal în amenajarea unei bucătării cu buget redus: păstrează pereții albi, alege draperii simple și nu încărca încăperea cu prea multă mobilă. Dacă vrei totuși să oferi o notă aparte spațiului și nu ai faianță de jur împrejur, pe unul dintre pereți poți lipi un tapet cu un peisaj favorit sau un sticker cu un mesaj care să te inspire în fiecare zi. Joacă-te cu accesoriile și lasă să ți se vadă amprenta în fiecare colțișor. Pe lângă faptul că nu e costisitor, ar putea fi și o activitate distractivă alături de cei dragi. 

Adaugă plante pentru decor 

Plantele au o misiune importantă în amenajarea fiecărei încăperi, inclusiv a bucătăriei. Nu sunt costisitoare și ai de unde alege. Varianta 1: plante în ghiveci (mușcate, bambuși, orhidee, plante cățărătoare) sau varianta 2: plante aromatice (rozmarin, busuioc, pătrunjel, mărar). Cele din urmă sunt și utile, căci te poți folosi de frunzele lor atunci când gătești. Iar de lângă rolul decorativ, plantele emană oxigen și absorb dioxidul de carbon, ceea ce înseamnă că aerul din bucătăria ta va fi mereu proaspăt. 

O bucătărie poate fi amenajată cu gust chiar și atunci când ai la dispoziție un buget redus. Mergi pe stilul minimalist și nu încărca spațiul cu prea multă mobilă. Oferă-i o notă unică și personală cu ajutorul decorațiunilor și accesoriilor pe care le găsești la prețuri convenabile. Pune-ți la încercare imaginația și creativitatea, inspiră-te din sugestiile noastre și transformă astfel încăperea într-una perfectă pentru tine și pentru familia ta.

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *