Amenajarea biroului de acasă: sfaturi și recomandări practice

Tot mai mulți oameni lucrează de acasă, iar această realitate de pe piața muncii determină modificări importante în modul nostru de viață, astfel că ne-am adaptat programul zilnic și mai ales locul unde ne desfășurăm activitățile profesionale. Dacă la început mai mergeau improvizațiile cu laptopul pe un colț de masă, pentru telemuncă sau teleworking pe termen lung sunt necesare amenajări specifice pentru biroul de acasă.

Îți prezentăm în continuare câteva sfaturi și recomandări practice pentru amenajarea biroului chiar în confortul locuinței tale:

Achiziționează piese de mobilă de birou multifuncționale

Amenajarea unui birou trebuie gândită în corelare cu spațiul disponibil. Cu siguranță că te-ai gândit la o zonă din living, poate chiar la balcon sau, dacă ai o locuință mai spațioasă, la o cameră separată pe care s-o organizezi ca spațiu de lucru. În oricare dintre situații te afli, măsoară dimensiunile locului respectiv și optează pentru un birou cu design care să împace criteriul estetic cu cel funcțional.

Vei petrece ore bune în acest loc de muncă de acasă, așa că alege atent fiecare piesă de mobilier ca să răspundă cerințelor tale de confort și eficiență. Optează pentru obiecte multifuncționale și un birou de lucru inteligent compartimentat, ca să-l poți muta cu ușurință în cazul unor schimbări de amplasare. 

Achiziționează o masă cu blat retractabil, scaun pe roți și sisteme originale de culisare pentru uși, perfecte atunci când vrei să economisești spațiu în biroul tău de acasă. Instalează pistoane de ridicare, ideale pentru o funcționalitate superioară a ușilor de la dulapuri.

Amenajează spații de depozitare pentru birou

Ai ales deja piese de mobilier care pun accent pe funcționalitate, așa că este momentul să le adaugi niște spații de depozitare suspendate sau verticale, potrivite pentru spațiul de lucru. Ca să ai acces facil la toate porțiunile de la masa de lucru, montează mânere de mobilă potrivite cu designul biroului, pentru că sunt accesorii de mobilier utile și adaugă un plus de originalitate locului unde vei munci zi de zi, în următoarea perioadă.

Ai la dispoziție câteva criterii care să te învețe cum să alegi mânere de mobilă dintr-o varietate de stiluri și finisaje, pentru ca biroul tău să fie nu doar funcțional, ci și estetic. Cu mânere de mobile adecvate economisești spațiu și dai un aspect ergonomic mobilierului tău. 

Cu siguranță că pe birou vei pune un desktop, un laptop, poate și o imprimantă sau alte accesorii IT necesare în activitatea ta profesională. Ca să nu te încurci în atâtea fire și cabluri, utilizează prize încastrabile, care sunt denumite și prize încorporate în blat.

Vei avea nevoie de tăvițe pentru documente, obiecte de birotică, bibliorafturi și cutii verticale. Achiziționează etajere, casetiere și structuri modulare pentru depozitarea unor obiecte de lucru și accesorii de birou pe care le folosești în activitatea zilnică.

Alege scaunul potrivit pentru confort și eficiență 

Confortul este esențial atunci când lucrezi de acasă, așa că alege un scaun de birou în care să te simți comod și să-ți asigure o poziție corectă cât muncești ore în șir cu ochii în monitor. 

Optează pentru picioare de birou pe care să le montezi la înălțimea care-ți trebuie pentru corelarea dintre blatul de lucru și scaun. Alege culori care să se potrivească la mobilierul de birou, pentru un ansamblu armonios. Dacă ești îndrăzneț în ideile tale de design interior, ai la dispoziție și picioare de scaun și de birou în nuanțe metalice neon, mai tari, perfecte pentru un contrast vizual vesel și revigorant.

Alege corpuri de iluminat speciale pentru munca la birou

Cu siguranță că te-ai gândit să organizezi biroul de acasă lângă o fereastră care să-ți asigure cât mai multă lumină naturală. Excelent! Dar ce te faci atunci când lucrezi la ore târzii din noapte, ca să termini proiectele urgente?

Montează corpuri de iluminat speciale pentru munca la birou: veioze cu braț reglabil, spoturi aplicate, lustre led cu lumină naturală. Te vei bucura de obiecte funcționale și cu un aspect modern, în concordanță cu stilul biroului. Joacă-te cu nuanțele, texturile și culorile acestor accesorii de iluminat, ca să transformi spațiul de lucru într-un loc vesel și cu personalitate.

Decorează biroul așa cum îți place

Nu uita că biroul de acasă nu este doar locul unde muncești multe ore pe zi, reprezintă spațiul în care te regăsești, cu pasiunile tale, cu preferințele cromatice, de stil decorativ și design interior, cu tabieturile și micile plăceri din pauzele de lucru.

Dacă spațiul îți permite, instalează o canapea mică sau un fotoliu puf, ca să ai un loc de odihnă lângă birou. Pentru o atmosferă destinsă și care să te inspire, decorează spațiul de lucru cu plante, tablouri, elemente feng shui, obiecte pe care le-ai adus ca suveniruri din vacanțe. 

Încăperea va deveni mai prietenoasă, iar senzația de familiar te va însoți pe tot parcursul zilei și te va face să fii tu însuți, să te simți în largul tău, gata să dai tot ce ai mai bun ca profesionist la serviciul tău unde te duci doar virtual, pentru că de fapt nu pleci de acasă.

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *